Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

NLS äventyraravdelningar heter Sjöbjörnarna & Utsjöfararna och har mycket fokus på segling och sjöverksamhet men såklart även annan scoutverksamhet. Möten äger rum på tisdagar eller onsdagar kl. 18:30 – 20:30. Under seglingssäsongen händer det att äventyrarna seglar även andra tider och ibland så blir det även en seglingshajk.

Är du nyfiken på att testa något nytt och garanterat äventyrligt? Kontakta avdelningsledaren nedan.

Avdelningledare i Äventyrarna:

Sjöbjörnarna: Axel Wolrath (axel.wolrath@gmail.com)

Sjobjornarna Program HT 2022

Utsjöfararna: Jesper Wikén (jesper@wiken.se)

Utsjofararna Program HT 2022