Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Scoutdräkten ska kännas ny, gemensam och välkomnande. Välkomnande innebär att man utifrån vem man är som individ ska kunna bära det plagg man känner sig mest bekväm i.

Därför består den av en kollektion med olika plagg, t-shirt med lång och kort ärm, pikétröja och skjorta. Alla plaggen finns i flera modeller för att passa flera. Vi har utvecklat scoutdräkten under generationer, det är inte slump hur den ser ut.

Den senaste kollektionen produceras på fabriker som vi personligen har besökt och har en lång relation med. Istället för att hoppa mellan leverantörer för att hitta bästa pris så har vi valt att bygga långsiktiga relationer till våra leverantörer. Vi tar helst hem våra varor med båt och alla våra transporter är klimatkompenserade genom Zero Mission. Scoutdräkten kan du köpa i Scoutshopen: http://www.scoutshop.se/scoutdrakt

Alla som blir medlemmar i vår kår får en speciell kårhalsduk. Söljan tillverkar du själv i scoutlokalen.

Placeringen av olika typer av märken ser du här (Scoutskjortan) och läser mer på: http://www.scoutshop.se/marken

 

Köp scoutdräkten & annan utrustning

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.

Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.

Kolla gärna med kåren eller avdelningen innan du handlar, eftersom det ibland görs gemensamma beställningar.