Spårare 8–9 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

I NLS har vi två avdelningar med spårarscouter. Avdelningen Sjöstjärnan har avdelningsmöten på måndagar och avdelningen Sjöborren har sina möten på onsdagar. Tiderna är kl. 18:15-19:45 och platsen är Sommarvillan som ligger nere vid Bosön. I slutet på vårterminen seglar vi och då utgår från Sjöstugan som ligger mittemot Bosö Båthamn.

Spårarna är ofta utomhus på sina möten och vi utforskar vår närhet genom lekar och äventyr. Är du nyfiken på vad vi gör? Kontakta gärna avdelningsledarna nedan.

Spårarna på måndagar & onsdagar:

Sjöstjärnan (möten på måndagar)

Avdelningsledare: Fredrik Ruben (fredrik@ruben.com) & Niklas Jalkner (niklas.jalkner@hotmail.com)

Terminsprogram HT2021 Sjöstjärnan

Sjöborren (möten på onsdagar)

Avdelningsledare: TBC

 

 

 

 

 

Kalender