Upptäckare 10–12 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

I NLS har vi två upptäckaravdelningar som heter Barracudan och Muränan. Vi har möten i Sommarvillan vid Bosön på måndagar (Muränan) och torsdagar (Barracudan) kl. 18:00-20:00. Under seglingssäsongen har vi seglingsmöten som utgår från Sjöstugan mittemot Bosö Båthamn. Ibland börjar vi lite tidigare när vi seglar för att få så mycket tid på sjön som möjligt.

Många Upptäckare har varit med i Scouterna tidigare men det går självklart att börja som Upptäckare direkt. Är du nyfiken på att testa? Hör av dig till någon av ledarna nedan.

Upptäckarna på måndagar och torsdagar:

Barracudan (torsdag)

Avdelningsledare:

Niklas Jalkner (niklas.jalkner@hotmail.com)

Barracudan Program HT 2022 utskick

Muränan (måndag)

Avdelningsledare:

Annika Elmér (elmer.annika@gmail.com)

Muränan Program HT 2022