Succé för kårens 25:e Julmarknad 2016

Det var mycket folk och en underbar adventsstämning när NLS som vanligt arrangerade sin julmarknad i Källängens skola i lördags. Det stod scoutsaker och marschaller vid entrén till Källängens matsal, där julmarknaden ägde rum.

Julmarknaden har förberetts i flera månader. Scouterna har stöpt ljus, tillverkat snögubbar av garn, gjort godis och bakat lussebullar.

De äldre scouterna har samlat in saker till loppmarknaden och delat ut lappar om julmarknaden. Det är också många föräldrar som skänkt fina saker som de inte längre behöver.

Flera av Lidingöns butiker har mycket generöst bidragit med vinster till tombolan som en fantastiskt fin fruktkorg, en ståtlig gran, pennor, toiletteartiklar, presentkort och mycket mera. Ett vackert pepparkakshus lottades ut och en lycklig vinnare tog glädjestrålande emot det mot slutet av dagen.

I kafeterian kunde man köpa hembakade lussekatter, varm korv, smörgåsar samt glögg. Allt bidrog till den trevliga atmosfären och det var skönt att sätta sig ner ett tag efter att ha gått runt kring alla stånden.

Julmarknaden har genomförts i 25 år och de intjänade pengarna går till scoutverksamheten, men den viktigaste biten är nog den sociala delen. Alla i scoutkåren arbetar mot ett gemensamt mål, att göra scouterna redo för livet, och scouter, ledare, före detta scouter och andra intresserade var på plats och träffades och hade en trevlig stund. Uppskattningsvis deltog cirka 500 personer.