Upptäckarna 10-11 år

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscouter är 10-11 år gamla. I den här åldern sker en kraftig utveckling mot större självständighet och Upptäckarscouten lär sig att ta vara på sig själv i betydligt större utsträckning än yngre scouter.

alder-upptackareI upptäckaråldern kan det vara stora skillnader mellan individer, men i Scouterna får alla utrymme att utvecklas på sina villkor. Många upptäckare tänker på omvärlden och i Scouterna engagerar de sig i samhället tillsammans på ett konkret sätt. Upptäckarna testar olika roller och utmanas att ta plats genom äventyr och upplevelser. 10 till 12-åringar lever sig gärna in i berättelser och friluftslivet fyller en viktig roll. Upptäckaren möter både äldre och yngre scouter och har redan prövat att ha naturen som vardagsrum när det är dags att bli äventyrare.

I NLS har vi två upptäckaravdelningar som heter Barracudan och Muränan. Vi har möten i Sommarvillan vid Bosön på torsdagar kl. 18:00-20:00. Under seglingssäsongen har vi seglingsmöten som utgår från Sjöstugan mittemot Bosö Båthamn. Ibland börjar vi lite tidigare när vi seglar för att få så mycket tid på sjön som möjligt.

Många Upptäckare har varit med i Scouterna tidigare men det går självklart att börja som Upptäckare direkt. Är du nyfiken på att testa? Hör av dig till någon av ledarna nedan.

Upptäckarna på torsdagar

Barracudan

Henrik Barckman (henrik.barckman@gmail.com, 070-747 0039)

Muränan